Kasumi Trancherkniv

Kniven med det gyldne snit

Kasumi Trancherkniv

1299 DKK

I kraft af sit lave, lange og slanke blad er trancherkniven egentlig ret specialiseret og egner sig fortrinligt til skære ud med. Den kan bruges i det klassiske køkken, og den kan også anvendes til sushi, idet den både kan bruges til at tilberede sashimi og til at skære makiruller med - se mere.

  • Knivlængde: 370 mm.
  • Bladlængde: 240 mm.
  • Vægt: 184 gram

Kasumi Kokkekniv (24 cm.)

Kokkekniven - den nok mindst undværlige

Kasumi Kokkekniv (24 cm.)

1599 DKK

Kokkekniven er grundstammen i enhver knivsamling. Med den har man, hvis evnerne og heldet rækker, muligheden for at lave alt i køkkenet fra det travle hverdagsmåltid til det festmiddagen, hvor der er kræset for alle detaljer. Kokkekniven kan i kraft af sin udformning bruges til alt fra skære kød, hakke krydderurter, snitte løg og så alt det andet - se mere.

  • Knivlængde:370 mm.
  • Bladlængde:240 mm.
  • Vægt:250 gram

Kasumi Kokkeknviv (20 cm.)

Kokkekniven - den nok mindst undværlige

Kasumi Kokkekniv (20 cm.)

1399 DKK

Kokkekniven er grundstammen i enhver knivsamling. Med den har man, hvis evnerne og heldet rækker, muligheden for at lave alt i køkkenet fra det travle hverdagsmåltid til det festmiddagen, hvor der er kræset for alle detaljer. Kokkekniven kan i kraft af sin udformning bruges til alt fra skære kød, hakke krydderurter, snitte løg og så alt det andet - se mere.

  • Knivlængde:330 mm.
  • Bladlængde:200 mm.
  • Vægt:190 gram

Kasumi Brødkniv

Enestående god til brød - og andet

Kasumi Brødkniv

1499 DKK

Der er dem, der mener, at en brødkniv er det ikke værd at bruge meget på. De fås jo i mange billige udgaver. Den holdning skal man naturligvis have lov til at have i fred. Men vil man gerne udfordre sig selv lidt og investere i en ordentlig brødkniv, så er denne kniv oplagt at pege på. Den er fremragende. Ikke blot til brød, men også til alle de sprøde emner som for eksempel butterdej, hvor de traditionelle knive kommer til kort - se mere.

  • Knivlængde:390 mm.
  • Bladlængde:250 mm.
  • Vægt:235 gram

Kasumi Santoku

Det japanske alternativ til den klassiske kokkekniv

Kasumi Santoku

1299 DKK

På japansk betyder "santoku" noget i retning af "de tre dyder", og dermed siges der, at denne knivtype egner sig til de klassiske madgrupper: grøntsager, kød og fisk. De tre dyder kan også sættes i forbindelse med det, kniven kan, nemlig skære, hakke og snitte. Med andre ord kan santoku'en det, en kokkekniv skal kunne. Og kunne du tænke dig et alternativ til den traditionelle kokkekniv, så er den oplagte løsning denne kniv. I modsætning til de almindelige kokkeknive har santoku'en et højere blad, der tilmed er kortere - se mere.

  • Knivlængde:310 mm.
  • Bladlængde:180 mm.
  • Vægt:205 gram

Kasumi Mini-santoku

Den japanske kokkekniv som universalkniv

Kasumi Mini-santoku

1099 DKK

Den japanske udgave af kokkekniven med de "tre dyder" - god til fisk, grønt og kød - den fås også i denne lille udgave. Formen er kokkeknivens, men dens mindre udformning gør den velegnet som universalkniv. Derfor kan den med fordel, sådan som navnet også siger, bruges til det allermeste. Mini-santoku'en er det oplagte valg for dem, der er på udkig efter netop en universalkniv eller blot ønsker en kniv i en størrelse, der gør den lettere at håndtere - se mere.

  • Knivlængde:245 mm.
  • Bladlængde:130 mm.
  • Vægt:123 gram

Kasumi Udbener

Fransk model fra Japan

Kasumi Udbener

999 DKK

For udformning af denne kniv til udbening har producenten kigget efter forlægget fra Frankrig. Den er en helt-lige-ud-ad-landevejen-udbener, der gør dit arbejde let. Skarp, med god balance og fint forhold mellem bladlængde og skæftets størrelse - se mere.

  • Knivlængde:280 mm.
  • Bladlængde:160 mm.
  • Vægt:105 gram

Kasumi Universalkniv

Som en lille kokkekniv

Kasumi Universalkniv

999 DKK

Egentlig hører denne kniv til kategorien af "fjerkræsudbenere", og indgår dermed i den vidt forgrenede gruppe af japanske specialknive. Når kniven her skal fremhæves, så skyldes det, at den i høj grad egner sig som universalkniv. Den ligner en klassisk kokkekniv i sin form, har det lille knæk på spidsen som sit særpræg, og som en lille kokkekniv kan den bruges til det samme som sine storebrødre, nemlig stort set alt - se mere.

  • Knivlængde:250 mm.
  • Bladlængde:140 mm.
  • Vægt:100 gram

Kasumi Urtekniv

Den lille med det store potentiale

Kasumi Urtekniv

799 DKK

Urtekniven hører til blandt kokkenes standardudstyr. Den supplerer det, de større knive kan, og netop i kraft af sin lille størrelse er den oplagt at bruge, når der skal skrælles og pilles, når der skal snittes og skæres - se mere.

  • Knivlængde:190 mm.
  • Bladlængde:80 mm.
  • Vægt:70 gram

Kasumi Sushikniv

Kasumi Sushikniv

2299 DKK

Når der står, at dette er en sushi-kniv, så er det naturligvis en tilsnigelse, for denne knivtype kan bruges til meget andet. Typemæssigt har den sit forlæg i den japanske "yanagiba", der traditionelt er udstyret med et blad, der kan ruste og derfor kræver nogen pleje. Denne kasumi-kniv er fremstillet i rustfrit stål og har de samme gode egenskaber som den japanske model. Kniven er meget velegnet til at skære filetter med, til at lave sashimi med. Og ser du sushi-kokken arbejde, vil du ofte se ham arbejde med netop denne type kniv. Og sushi eller ej: denne kniv egner sig også fortrinligt til at skære ud med, til at tranchere med. Bemærk, at knivbladets særlige profil kun gør den velegnet til højrehåndede - se mere.

  • Knivlængde:380 mm.
  • Bladlængde:240 mm.
  • Vægt:242 gram

Kasumi Grøntsagskniv / Nakiri

Klassisk japansk kniv i det grønne

Kasumi Grøntsagskniv / Nakiri

1399 DKK

Nakiri'en tilhører gruppen af traditionelle japanske knive, men er i denne udgave "moderniseret", sådan at skæret er som andre vestlige knive: dvs. kileformet. Man kan selvfølgelig både bruge kniven, sådan som det oprindelig var tænkt, nemlig til alt det grønne, men den kan også bruges som en kokkekniv. Og med sit høje blad kan man sammenligne grøntsagskniven med den japanske kokkekniv, santoku'en - se mere.

  • Knivlængde:305 mm.
  • Bladlængde:170 mm.
  • Vægt:230 gram

Kasumi Knivblok

Kasumi Knivblok

1599 DKK

Det er af stor betydning for dine knives skarphed, at de opbevares hensigtsmæssigt. Det drejer sig om at sørge for, at knivenes æg ikke kommer i berøring med noget, der kan beskadige eller sløve den. I den henseende er en knivblok et oplagt valg: den giver dig let adgang til dine knive, og du sikrer dem den rette opbevaring. Kasumis både enkle og funktionelle knivblok har plads til seks knive i følge længder (cirkamål): 2 i længderne op til 25 cm., 2 i længerne fra 14-18 cm. og 2 i længerden 8-12 cm.

Knivblokken er fremstillet af matsortlakeret fibertræ med indfræsede magneter.

  • Bredde:12 cm.
  • Dybde:28 cm.
  • Højde:26 cm.

Kasumi kombi slibesten #240 / #1000

Kasumi kombi slibesten #240 / #1000

599 DKK

Den mest populære kombinations slibesten af høj kvalitet.

  • #1000 (hvid): Medium Grit
  • #240 (orange): Rough Grit

Kasumi kombi slibesten #3000 / #8000

Kasumi kombi slibesten #3000 / #8000

899 DKK

Kombinations slibesten af høj kvalitet, hvis du ønsker at give dine knive den sidste finish.

  • #8000 (hvid): Super Fine Grit
  • #3000 (gul): Fine Grit

En god kniv gør dig ikke til en god kok, men en god kok vælger en god kniv.

Fra slagmarken til køkkenbordet

Kasumi-knivene produceres i Seki, Japan, af familien Sumikama. Igennem generationer har den familie beskæftiget sig med fremstilling af knive, og det er blandt anden den gennem mange år erhvervede erfaring, der indgår som konstant i også den morderne produktion af knive. Og familien Sumikama har også et blik for de forskellige teknologiske fremskridt, der er gjort på områder af betydning for knivproduktion, og denne kombination af erfaring og innovation mødes klart i serien af knive. Knivene henvender sig til både den professionelle og den seriøse amatør, eller med andre ord til alle, der sætter pris på et godt stykke værktøj til arbejdet i køkkenet.

Vedligeholdelse

  • Brug et fornuftigt skærebræt: ikke af sten eller glas
  • Skær med kniven: brug den ikke til at brække eller vride med
  • Undgå at skære i knogler eller frosne varer
  • Vask kniven op umiddelbart efter brug: aldrig i maskinen
  • Anvend ikke den hårde side af køkkensvampen: den ridser bladet
  • Sørg for, at knivens æg ikke kommer i berøring med noget, når kniven opbevares
  • Hold kniven skarp: slib den og/eller brug strygestål.

Kasumi

Udtalelser

Andreas Harrebek

Køkkenchef på Frisholt
Kasumi har i de sidste mange år været mine foretrukne knive. De er pålidelige, stærke, lette at slibe op, har en fantastisk balance i hånden, og de holder til det meget hårde liv i et professionelt køkken. Jeg har prøvet mange knive i min karriere og må sige, at man skal lede længe efter en kniv i den prisklasse med samme kvaliteter.